Chai med peber

Det her er en lidt stærk Chai og jeg har den fra Camilla Plums bog “jul”

1l. vand, 4 kardemommekapsler, 1 kanelstang, 1 muskatblomme, 2 stk. allehånde,      2 stk. kryddernelliker, 4 tynde skiver frisk ingefær, 1 tsk. sorte peberkorn, 1 dl. ceylonte, 2 l. mælk – den du bedst kan lide.

Rist kardemommekapsler, kanelstang, muskatblomme og peber i en gryde til der opstår en aromatisk duft. Hæld vand over og tilsæt kryddernelliker, ingefær og allehånde. Lad det hele simre sagte i vandet i en halv time. Tilsæt téen og tag gryden af varmen. Lad blandingen trække i 10 min., si gennem en fin sigte. Denne ekstrat kan bruges på én gang eller efterhånden. Den holder sig længe i køleskabet. Varm mælken op til kogepunktet – husk at fedtfattig mælk ikke må koge da den skiller ved høj varme – tilsæt ekstrat efter smag, og sød med honning til det smager godt.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s