Juleophæng man kan lave med de mindste i familien

Jeg har lovet at ville lave et indlæg med idéer til julepynt man kan lave med de mindste i familien. Her kommer tre idéer til hvad man kan lave med de mindste i familien.

Pap “kugler” til ophæng vinduet eller på juletræet.

Den her idé har jeg set flere gange og i forskellige udgaver.

Du skal bruge

  1. Gavebånd eller murersnor – rød, stribet hvid/rød, hvid …du bestemmer farven og mønster på båndet.
  2. HAMA perler. Farverne bestemmer i selv.                                                                                   De findes i tre størrelser. Jeg vil foreslå den største til de helt små, den mellemste til de lidt større, og  den mindste til de meget øvede 🙂 Så skal nål og snor dog skiftes ud til noget tyndere tråd og mindre nål. 
  3. Pap eller farvet karton.
  4. Passer, blyant, saks og nål – gerne en garnnål, den har en god størrelse til en lille barnehånd. Gavebåndet kommer også lettere igennem en nål af denne størrelse 🙂

Du skal tegne én størrelse op til midten, og to af hver i størrelserne ud til begge sider. Jeg vil foreslå en midterstørrelse på ca. 6,5 cm. diameter, men mindre kan også gøre det. Du skal bruge to i denne størrelse. De næste tre størrelser gøres 5 m.m. større altså to på 7 cm., to på 7,5 cm. og én på 8 cm.

Når skiverne er klippet ud i de farver I vil have sættes de sammen med bånd eller snor og perler.

Start med at lave en løkke, en stor en hvis “kuglen” skal bruges til juletræet, slå knude på og før nålen gennem den første mindste skive. Nu sættes en HAMA perle på, og så føres næste størrelse skive på, igen en HAMA perle, så den næste størrelse skive, og en HAMA perle, midterste skive, en HAMA perle og modsat ud igen. Til sidst sluttes med en stor knude, og “kuglen” er færdig og klar til at blive hængt op.

 TIP!

Man kan sagtens skifte HAMA perlerne ud med andre perler, f.eks. kan glasperler sagtens bruges også. Man kan lave temaer med farver, og købe karton der passer sammen i farver og mønstre.

Rigtig god fornøjelse 🙂

Filt hjerter

Her skal der lidt øvelse til, men min oplevelse er at børn ret let får fat i teknikken, og så er det bare derudaf med fletteriet.

Du skal bruge 

  1. Filt af en kraftig slags, i farver du kan holde ud at kigge på. Det er vigitigt at filten er kraftig, er filten for tynd, kan den ikke holde faconen på hjertet når det hænges op. 
  2. Saks
  3. Karton til skabelon, størrelsen bestemmer i selv. Mit råd er dog at de ikke må være for små, mindst 10 cm er tilrådeligt.
  4. Lim – hobby eller stoflim, men én der tørrer rimeligt hurtigt.
  5. Nål og tråd.

Til de helt små skal der kun klippes én gang igennem hver del. Se tegningen. Skabelon klippes efter målene, men filtet lægges DOBBELT med folden på den stiplede linie. Den buede linie er den øverste del af hjertet, den skal kunne åbnes. Klip to dele i forskellige farver. Hanken kan sagtens laves længere, det er en smagssag.

Til de lidt større klippes der to gange. Se tegningen. Skabelon klippes efter målene, men filtet lægges DOBBELT med folden på den stiplede linie. Den buede linie er den øverste del af hjertet, den skal kunne åbnes. Klip to dele i forskellige farver. Hanken kan sagtens laves længere, det er en smagssag.

Så skal der flettes. Hvis du ikke ved hvordan man fletter, er det vist på tegningen. Jeg skal nok lægge nogle fotos ind, når julepynten er fundet frem 🙂

Færdigflettede og ophængte filthjerter kan du dog allerede nu se under julepynten fra sidste år. 

Sy eller lim hanken på til sidst.

Når børnene bliver øvede kan man gå over til glanspapir. Filthjerterne er rigtig fine som ophæng i vinduet, og gerne i “klaser” med 5 – 6 stk. Hænges op i forskellig højde og farver.

Jeg kan bedst lide at hænge op i farvenuancer. Altså i røde nuancer sammen, grønne nuancer sammen osv. eller kombinationer mellem to farvenuancer sammen.               Men det er en smagssag, så flet I bare løs og hæng op 🙂

Guirlander af filtkugler – idé

Jeg ved at man i Søstrene Greene kan købe færdigfiltede kugler, sikkert også andre steder. Disse kugler sættes på murersnor, gerne en rød én af slagsen.

Tråd en murersnor på en god og kraftig nål. Før nålen gennem én kugle af gangen, der må gerne være et mellemrum på ca. 5 cm. mellem hver kugle. Slå evt. en knude på snoren lige før og lige efter en filtkugle, bare et forslag det er ikke en nødvendighed.

Kan man få kugler i forskellige størrelser vil det være endnu mere ideelt. Det vil give et flottere udtryk. Guirlanden kan hænges på juletræet eller om en lyskæde i et vindue.

Denne idé kræver ikke andet end at barnet kan holde på en nål, og har kræfter nok til at føre nålen gennem kuglen. Jeg vil tro at et barn på 3 – 4 år, kan finde ud af denne aktivitet. Du kender bedst barnet, så prøv jer frem, øvelse gør mester og barnet vil snart selv kunne finde ud af det hvis det er sjovt nok 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s