Lav et personligt Ikon

Da min datter blev atten år, ønskede hun sig et Ikon. Vi havde på det tidspunkt kigget på mange typer, og havde en idé om hvordan hendes skulle se ud.

Jeg startede med at samle en masse information om Ikon fremstilling, læste en masse om symbolbetydning og fandt nogle nøgleord der passede på min datter. Dernæst var der farvebetydning, hvilken farve var hendes yndlingsfarve og hvilken betydning havde den. Hvilke farver passede på hende, hvilken betydning havde hendes stjernetegn, status i familien, interesser, drømme osv. Jeg samlede alle informationerne i en lille bog, og så gik jeg i gang med at tegne. Hvordan skulle Ikonet bygges op, og hvor skulle de forskellige symboler være?

Da jeg havde skitsen klar, gik jeg i gang med at forberede et lærred. Jeg havde valg et helt kvadratisk lærred, 30 x 30 cm., som blev dækket med indfarvet gibs. Lærredet blev inddelt i tre felter, og startede fra venstre mod højre.

Symbolerne, i det midterste felt, er fundet forskellige steder. Det drejede sig bare om at finde symbolerne i den rigtige størrelse, farverne og materialet var ikke så vigtigt. Hele ikonet er malet over med akrylmaling. Jeg har brugt en lys okker, guld, sort og en blå. Den sorte får, sammen med guldfarven, symbolerne til at fremstå som lettere oxyderede. Jeg var, og er stadig, ikke en lille kemiker, og ville slet ikke begynde at eksperimentere med kemikalier, i stedet anvendte jeg godt kendte materialer.

Her kan du se Ikonet – enjoy 🙂

I midten kan du se følgende symboler: Glorien, nøgle, stigen, porten, hjertet med nøglehul, en engel og en delfin.

Til højre er der bl.a. et kors og nogle gamle symboler for forskellige tegn. Teksten har jeg valgt at skrive på latin, for mig virkede det passende, men i princippet kan man jo gøre som man vil.

                

Det her Ikon har rigtig meget religiøs symbolbetydning, men det behøver et Ikon ikke at være bygget op om. For mig kunne det lige så godt handle om at skabe en fortælling om en person, en årstid, ting osv.

Reklamer

2 responses to “Lav et personligt Ikon

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s