Chokoladekage – LCHF

Fik bikset en lækker chokoladekage sammen i dag….ikke dårligt.

IMG_2394

Havde desværre ikke et billede af den runde kage fra springform….glemte at tage et, men her er et af den let sammensunkne kage fra brødform. Smagte nu godt alligevel – skulle dog have 1 time og et kvarter i ovnen for at være gennembagt.

Du skal bruge

4 æg

50 g. kokosfibre (ca. 1 dl.)

45 g. mandel mel (ca. 1 dl.)

4 dl. fløde

1 dl. smeltet, afkølet smør

60 g. Sukrin Gold (ca. 1 dl.)

2 tsk. bagepulver

1 tsk. vanilje pulver

2 spsk. Fiber HUSK

50 g. smeltet mørk chokolade – over 70 %

20 g. RAW chokolade

Start med at piske æg og sukker let og luftigt, tilsæt derefter de øvrige dele. Lad dejen hvile et kvarters tid, er den for fast tilsættes lidt mere fløde.

Jeg har prøvet at bage kagen i både brødform og springform. Sidstnævnte er bedst, kagen hæver rigtig fint i brødformen, men kan ikke holde formen efterfølgende. Det er bedre med springform, her holder den formen fint.

Bages på nederste ribbe v. 180 grader i godt og vel en halv times tid. Hold øje med kagen, den skal være fast men ikke brankes. Kom lidt staniol over hvis den tager for meget farve. Normalt skal man ikke bage v. temperaturer der er over 150 grader, når der er nødder i kagen. Nødderne mister al næringsværdien, og bliver harske v. for høje temperaturer. Så hellere bage lidt længere tid. Her er der dog så lidt mandel mel i, at det ikke rigtig gør den store forskel.

Topping

1/3 af en pakke Philadelphia neutral

25 – 50 g. smeltet chokolade, det er et spørgsmål om hvor meget chokoladesmag der skal være i toppingen

1 1/2 spsk. Sukrin Melis

Evt. lidt fløde hvis den bliver for fast

Hvis du vil have den sødet mere tilsættes 2 tsk. agave sirup. Gerne den mørke.

Kom topping på kagen når den er HELT afkølet. Sæt kagen i køleskabet og lad den sætte sig.

TIP: Man kunne sagtens komme chokolade nibs i dejen, bare for at få lidt “knas” i kagen, eller 25 g. hakket mørk chokolade for lidt “snask” hist og pist.

Velbekomme 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s