Indisk inspireret gryderet med svinekød

Jeg må indrømme, at det er madlavning der fylder mest i den kreative udfoldelse pt. Jeg kan jo godt lide at eksperimentere og surfer tit rundt på nettet for at finde inspiration. Det resulterer for det meste 🙂 i vellykkede retter med masser af smag.

I dag havde jeg lyst til indisk, men da jeg ikke har den store erfaring udi indisk kogekunst, ja så måtte jeg på en lille inspirations tur på nettet. Det kom der den her gryderet ud af.

IMG_2399

Du skal bruge – 4 pers. 

500 g. skinkekød i tern eller mørbrad skåret i strimler

2 store løg

1-2 fed hvidløg

1 spsk. friskrevet ingefær

1 dåse tomater – ca. 400 g.

2 dl. Creamy kokos mælk

1 tsk. knust koriander (kan fås på glas i de fleste supermarkeder)

1 tsk. kardemomme

1 tsk. stødt nellike

1/2 tsk. cayennepeber

1/2 tsk. spidskommen

1 tsk. gurkemeje

2 laurbær blade

2-3 dl. græsk yoghurt

smag retten til med salt og peber

Olie eller smør til at stege i. Jeg brugte avocado olie, men jeg kan se der tit bruges smør i det indiske køkken. Smør giver da også en mere cremet smag, jeg kan bare bedre lide at bruge avocado olie.

Start med at snitte dine løg fint, både alm. løg og hvidløg. Varm olien i en gryde og brun kødet. Tilsæt løgene, dernæst krydderierne, og til sidst flåede tomater, kokosmælk og græsk yoghurt. Lad retten simre i 5-10 min, smag til med salt og peber.

Mens retten simrer, kan du tilberede dine blomkålsris.

Du skal bruge 

1 stort blomkålshoved

2 stk. forårsløg

1 rød peberfrugt

hørfrø olie til at stege i

Findel alle grøntsagerne i en foodprocessor og steg “risen” i lidt hørfrø olie i en gryde eller på en pande. Jeg gav risene små 5 min. Det gør at de er gennemvarme men stadig sprøde. Man kan altid give dem længere tid, hvis man vil have dem mere gennem”kogte”. Smag til med salt.

Raita af græsk yoghurt

2 dl. græsk yoghurt

1/2 tsk. stødt spidskommen

1/2 tsk. palmesukker

1/2 tsk. paprika

1-2 tsk. knust koriander

1/2 agurk

lidt salt og peber

Start med at blande alle ingredienser undtagen agurk og lad det stå og trække mens du snitter agurken fint. Vend agurken i yoghurt blandingen….så er den klar.

Voila 🙂

IMG_2400

TIP: Til denne ret kunne man sagtens nyde en oopsie med nigella frø, hvor der traditionelt ville indgå naanbrød.

Velbekomme

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s