chokolade pistacie cookies – glutenfri

Mangler du en opskrift på nogle lækre glutenfri småkager? Så prøv den her 🙂

Opskrift – ca. 15 stk.

75 g. mandel mel

150 g. rød Finax

125 g. blød smør

1 æg

1 tsk. salt

1 tsk. palmesukker eller sukrin gold

1 tsk. vaniliepulver

1/2 tsk. karamel aroma

100 g. usaltede pistacie nødder

100 g. mørk chokolade – mindst 70 %

Pisk æg, sukker og smør blødt, tilsæt de øvrige dele. Stil skålen på køl i en halv times tid. Opvarm ovnen til 150 grader – når jeg har nødder i mine kager, overstiger jeg ikke 150 grader, hvilket ødelægger nøddernes gode egenskaber.

Kagerne fordeles på nogle bageplader ved hjælp af to skeer. “Valnødde” størrelse eller lidt større er fin efter min smag. Fordel 9 stk. med mellemrum på hver plade og bag dem i ca. 20 min. midt i ovnen – varmluft. Hold øje, ovne varmer ikke ens….så måske de skal have lidt mere eller mindre. Kagerne er færdige når de har taget farve. Kagerne lægges til afkøling på en rist til, pas på de er bløde mens de er varme. Kagerne bliver sprøde når de er afkølede.

Nyd kagerne med en god kop kaffe eller te til….uhmmm

TIP – tilsæt kaffe aroma, lidt appelsinskal, hasselnødder og 1 spsk. raw kakao i stedet for karamel aroma og pistacie nødder…..ikke tosset 😉

foto 1

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s