Glutenfri boller uden gær

Havde bare lyst til boller her til morgen, men havde ikke nogen i fryseren….. øv 😦

Jeg har prøvet flere lchf opskrifter, nogle har været ok, andre er bare ikke mig. Der er for meget “kage” smag over dem til mig. Jeg surfede derfor lidt rundt, tjekkede opskrifter, læste om glutenfri mel osv. Fandt dog ikke lige det jeg søgte, men fik alligevel lidt viden om de forskellige glutenfri mel typer. Det skulle vise sig at være nyttigt 🙂

De første boller flød lidt ud, og blev nærmest til halve burgerboller. Det skal de i hvert fald bruges til….. De næste blev faktisk helt OK – YES!

Til ca. 18 boller af almindelig str. skal der bruges

400 g. rød Finax

100 g. solsikke kerner – blendet til mel i en kaffekværn

100 g. sesam kerner – blendet til mel i en kaffekværn

2 æg str. M/L

4 tsk. bagepulver

1 spsk. agave sirup – kan udelades

1 spsk. chia frø

100 g. fedtstof – smør eller makademianøddeolie, tænker alle typer “smagsløs/neutral” olie kan bruges

4 dl. væske – vand, fløde, mælk, soya eller hvad du synes 🙂

10 g. HUSK

1 tsk. salt

Bland det hele sammen i en skål, rør godt rundt, og lad dejen hvile i 10-15 minutter. Den skal være fast, men ikke så fast at den er svær at røre i. Jeg kiksede med den første portion boller. Der var ikke nok mel i, så de flød lidt ud under bagningen. Dejen skal være så fast, at du med to skeer kan sætte nogle “klatter” over på en bageplade, uden at de flyder ud. De skal kunne stå som når man har formet almindelige boller. Flyder bollerne ud under bagning, er der for lidt mel i dejen. Tilsæt 20 – 30 gram ekstra og se om ikke det skulle kunne gøre det 🙂

 

IMG_0367

Sæt pladen i ovnen og bag bollerne v. 250 grader i 10 – 12 minutter. De skal være gyldne og lyde hule når du, med en finger, banker let på bunden. Jeg penslede dem ikke, men det kunne jeg lige så godt have gjort…f.eks. med æg og drysset  med birkes, nigella eller sesam.

IMG_0370

Sådan her skal den vinkles …. uhhmmmmmm 🙂

Jeg spiser ikke så meget brød længere, men en gang imellem er det altså meget godt at sætte tænderne i noget der smager som brød skal 🙂 Velbekomme.

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s