Rugbrød lchf

Denne opskrift kan jeg ikke huske hvor kommer fra….fandt den på nettet, men hvilken hjemmeside det var på kan jeg ikke huske.

Skidt….den fungerer! Jeg har ikke lavet de store ændringer og deler den gerne  🙂

Opvarm ovnen til 175 grader

Ingredienser til ét stort eller to små brød

200 g. malede sesamfrø

200 g. malede hørfrø

300 g. malede solsikkefrø

150 g. HUSK

2 spsk. Chia frø (kan udelades)

4 tsk. bagepulver

100 g. smagsneutral koldpresset olie (jeg foretrækker macadamianøddeolie)

400 g. græsk yoghurt

8 æg

1 tsk. salt

Start med at male alle frøene til mel. Bland efterfølgende alle ingredienser. Jeg bruger en køkkenmaskine, det er en lidt tung dej at stå med.

Dejen hældes enten i én stor form – en rigtig rugbrødsform, eller to mindre brødforme – foret med bagepapir. Bages på nederste rille i 60 – 75 min. Brødet skal lyde hult når der “bankes” let med en finger og have en sprød skorpe.

IMG_0465

Det ser lækkert ud ikke 🙂

Brødene kan sagtens fryses, her skærer jeg dem i skiver først og pakker dem i mindre portioner. De kan holde sig et par uger i køleskabet. Brødene skal opbevares på køl!

TIP!

Brødet kan krydres med stødt ingefær, ca. 1 tsk., det giver en lidt pebret smag, eller 1 tsk. stødt spidskommen eller alm. kommen, eller lidt fennikel frø som giver smag af anis.

Skal man ikke bruge så meget brød, kan opskriften sagtens halveres. Det passer med en lille bageform. Brødet er i øvrigt fortrinligt efter en tur på brødristeren eller skåret som brødcroutoner, blandet med lidt krydderier og olie og en tur i ovnen til de er sprøde 🙂

Reklamer

6 responses to “Rugbrød lchf

  1. Kan det godt passe at det er 150 gram HUSK? Det lyder helt vildt og jeg har nemlig lige kommet 150 gram i min dej, men har aldrig før prøvet en opskrift, hvor der skulle så meget i?

    • Hej. Nej det er ikke en fejl. Det er et brød der i en rugbrødsform giver skiver der er som ved et almindeligt rugbrød. Et meget mættende brød 😄

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s