LCHF rabarber tærte med marcipan

 

 

Det forpligter når man får en god portion frisk rabarber forærende. Efter at have vasket og skåret rabarberne i mundrette stykker, var der godt og vel 650 g….Nice 🙂 De 350 g. røg i fryseren. De resterende 300 g. kom i denne kage.

Ingredienser

300 g. rabarber, vasket og skåret i mundrette stykker

100 g. smeltet smør eller Becel

50 g. kokos mel/rasp

30 g. kokosmel (Funktionel mad)

1 tsk. bagepulver

2 stk. æg M/L

3 spsk. Sukrin+

vaniljekorn fra 1/2 stang vanilije

100 g. hjemmelavet marcipan. Du kan finde opskriften her.

1 spsk. Sukrin gold

For varm ovnen på 170 grader. Sukker og æg piskes sammen, dernæst kommes alle tørre dele i, så smør og marcipan.

Til sidst vendes 2/3 af rabarberne i dejen. Efter en hviletid på 10-15 min. hældes dejen op i en tærteform. De restende rabarber fordeles over kagen, 1 spsk. Sukrin gold drysses henover.

IMG_0633

 

Så er kagen klar til at komme i 35 min. i ovnen. Den skal være gyldenbrun i kanten og fast.

IMG_0641

Server kagen med pisket flødeskum eller græsk yoghurt rørt op med vanilje eller lakrids pulver. Til denne tærte foretrækker jeg lakridspulver i pisket fløde. Lakridsens sødme og rabarberens syre går rigtig godt sammen. Jeg bruger gerne vanilje pulver fra Urtekram og lakridsrodpulver fra Naturdrogeriet.

TIP.

For at give kagen lidt mere “knas/bid”, kan du tilsætte en håndfuld hakkede mandler i den ubagte dej.

IMG_0647

Velbekomme 🙂

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s