Kammerjunkere – glutenfri/lchf

Koldskål er nærmest lig med dansk sommermad, men ingen koldskål uden kammerjunkere vel?

Jeg har afprøvet nogle opskrifter, og har så justeret og smagt mig frem til den her opskrift.

Kammerjunkere ca. 30-40 stk. (afhængig af størrelsen)

40 g. mandler – blendet til mel

40 g. solsikkekerner – blendet til mel

50 g. mandelmel – Funktionel mad, den fedtreducerede

1 æggeblomme

1 æggehvide – pisket stift

1 tsk. vanilje

1/2 tsk. kardemomme

skal fra en usprøjtet citron

1/2 spsk. sukrin +

1 tsk. bagepulver

Jeg smagte lidt på dejen for, at sikre mig den var sød nok, det vil jeg anbefale. Jeg er jo ikke til det hvinende søde, men kammerjunkere skal være lidt søde og have en gennemtrængende smag af vanilje og citron. Sådan har jeg det bare 🙂

Pisk alle ingredienser godt sammen, undtagen æggehvide – den vendes i til sidst, og tril så nogle kugler i passende størrelse.

Bag kuglerne i 10 min. i en for varmet ovn v. 150-160 grader. Tag pladen ud, og lad kuglerne køle lidt af. Skær kuglerne over med en skarp kniv. Sæt pladen i ovnen igen og bag kammerjunkerne i yderligere 12-15 min. De skal være gyldne og sprøde.

Her er resultatet – og de var lige som de skal være….søde og sprøde 🙂

IMG_0796

Koldskål ca. 2 l

1 l. kærnemælk

1 l. græsk yoghurt eller tykmælk

saft fra en halv citron

2 æggeblommer

Korn fra 1/2 vanilje stang

Sukrin + efter smag

TIP

Bær er super lækre i koldskål. Jeg elsker blåbær, jordbær eller hindbær og lidt kammerjunkere i min portion….uhhmmmmm 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s