Hindbær dressing – et hit til fisk og kylling

Hvorfor ikke prøve noget nyt? Jeg stod med en nyrøget ørred og en lækker sprød salat, men manglede en dressing med lidt “kant” til den fede fisk. Da jeg lige havde lavet en hindbær lagkage, stod jeg med en rest hindbær og tænkte hvorfor ikke……

Den blev lige tilpas frisk, uden at syren fra hindbær og vineddike overtog hele smagsoplevelsen.

Hindbærdressing

200 g. hindbær

1 spsk. god dijonsennep

1 spsk. hvid vineddike

1 spsk. balsamico eddike – gerne en mørk og tyktflydende

1 1/2 dl. mild olivenolie – koldpresset selvfølgelig 🙂

1 spsk. agave sirup eller andet sødemiddel

1/2 tsk. tørret ingefær – brug gerne frisk hvis du har

salt og peber

Smag til – skal der sødes eller saltes yderligere….

Alt blendes godt med en stavblender. Kan man lide lidt tekstur i sin dressing, kan man undlade at blende alle hindbærerne, og tilføje/vende de resterende hele bær i dressingen efterfølgende.

Salat forslag til 4-6 pers.

1 stk. Romaine salat hoved

300 g. grønne bønner – blancherede og afkølede

1 rødløg

1 bundt. asparges – blancheret og afkølet

1 hel agurk – skåret i grove, men mundrette stykker

1 god håndfuld hasselnødder – ristet på panden i lidt olie og drysset med salt

IMG_0753

Her med nyrøget ørred

IMG_0754

 

Velbekomme 🙂

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s