Lækre mættende morgenboller

Her til morgen skulle jeg til fødselsdag. Vi har i familien en aftale om, at jeg bare medbringer det brød eller andet jeg ønsker. Det gør alt meget lettere 🙂

I dag manglede jeg nogle gode morgenboller, nogle der kunne mætte og samtidig være lette og luftige.

Jeg nåede frem til dette resultat, som jeg  tror, jeg kommer til at bage igen og igen…..med forskelligt topping, kerne, frø eller melbrug 🙂

Ingredienser til 6-8 mellemstore boller

200 g. græsk yoghurt

1/2 dl. vand

3 æg

25 g. macadamianøddeolie

40 g. Mandelmel – Funktionel mad

30 g. Sesammel – Funktionel mad

30 g. smagsneutral fiber

15 g. Fiber HUSK

10 g. Chia frø

2 tsk. bagepulver

½ tsk. salt

½ tsk kardemomme

2 spsk. solsikke frø

Pisk alle ingredienserne sammen og lad dejen trække i 10 min. Nu kan man forme dejen til boller. Jeg plejer at bruge en spiseske til at fiske en portion dej op af gangen, og så forme dem i hænderne som jeg har fugtet med vand. Bollerne lægges på en, med bagepapir, betrukket bageplade. Bag bollerne på mellem eller øverste rille v. 200 grader i ca 20-25 min.

Temperatur og bagetid afhænger af din ovn, så hold øje med bollerne hvis du er i tvivl.

Det var det. Let og enkelt – friskbagte boller på 40 min. 🙂

IMG_1745

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s