Kokosmakroner med citron og pistacie

Man kan ind imellem godt blive lidt lækkersulten, sådan bare lidt ikke 😉 Jeg er blevet ret glad for kokos, ikke pga smagen men også fordi at man kan bage ret meget godt med kokos.

I dag er det blevet til disse kokosmakroner, og de gik rent ind med en kop kaffe.

Ingredienser til 

300 g. kokos “mel”/rasp

100 g. pistacie nødder – næsten finmalet

75 g. sukrin +

1 tsk. flydende Stevia

1 tsk. vanilie

100 g. marcipan – den hjemmelavede selvfølgelig 🙂

5 æg

revet skal fra 1 citron

Riv marcipanen og tilsæt de øvrige ingredienser. Jeg piskede hviderne stive og vendte dem i dejen, efter at alt andet var godt pisket sammen, men jeg tror egentlig godt man kan springe dette led over. Vil man have en finere struktur, kan man give hele herligheden en tur i foodproceseren.

IMG_2061

Stil på køl mindst en halv time. Man kan man sagtens røre massen sammen om formiddagen, og lade den stå på køl til man skal bruge den i løbet af dagen.

Varm ovnen op til ca. 170 grader varmluft.

Toppene formes i hænderne som små cylindre og stilles på en bageplade – HUSK bagepapir.

IMG_2067

En portion svarende til to valnødder, presses sammen til en kugle.

IMG_2069

Med tre fingre pres makronen i facon.

IMG_2072

Så er makronerne klar til at blive bagt.

Bag makronerne i ca. 10 – 15 min. De skal være let gyldne ikke brune, så hold øje med dem 😉

Køl makronerne af i køleskabet.

Man kan med fordel dyppe bunden af makronerne i mørk chokolade, men det kan også sagtens undlades.

IMG_2077

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s