Lyst groft brød

Her til morgen eksperimenterede jeg lidt med forskelligt lyst brød. Jeg kom frem til et godt, groft brød uden den sædvanlige æg gennemtrængende smag, der ofte er i lchf brød. Jeg har prøvet at bage glutenfri brød med forskellige glutenfri meltyper, men selvom jeg på den måde kan undgå ægge smagen, og få en sprød brødskorpe, så skaber disse brødtyper for store forstyrrelser i mit blodsukker, så jeg har droppet disse også. De giver bare ikke samme mætheds fornemmelse i lige så lang tid som lchf brødene.

Denne blanding kan bages som brød, boller og er også egnet som burgerbolle eller flutes.

Ét lyst brød – til en lille brødform

100 g. hytteost

1 ½ dl. vand, fløde, sødmælk eller soyamælk

25 g. macademia nøddeolie

5 æg str. M/L

100 g. sesammel

75 g. malede hørfrø

1 spsk. chiafrø

25 g. fiber HUSK

100 g. hele blandede frø – græskar, solsikke, sesam m.m.

1 tsk. bagepulver – m. top

1 tsk. salt

Et drys kardemomme

Pisk først alle de våde dele og tilsæt så de tørre. Hæld brødet i en lille brødform, og lad det stå og trække i mindst 10 min. inden det bages ved 180 grader i 30 – 40 min. Tjek brødet efter 30 min. Det skal have taget farve, være sprødt og lyde hult når man banker på bunden med en finger.

Hvis man vil forme boller, gøres det lettest med vandfugtede hænder. Ca. to spsk. dej burde være nok til én bolle. Bages ligeledes ved 180 grader i ca. 25 – 35 min.

Det samme gælder for flutes og burgerboller 🙂

IMG_2245

 

Offentliggjort af Kris

Mor til tre, fire hvis vi tæller manden med. Til familien hører også en hund, der vist bidrager lige så rigeligt med sære impulsive input i det daglige som resten af familien. Jeg er ikke til slankekure, men gerne til fornuftig, ernæringsmæssigt korrekt sammensat og velsmagende mad og drikke.... så må en løbetur gøre op med overflødige kalorier. Jeg er den type der kaster sig over nye projekter med ildhu, nogle gange kan energien bære over en længere periode, andre gange har jeg det mere sådan "been there, done that, jeg må videre." Jeg kobler af ved at skabe og eksperimentere. Nogle gange går det ud over glutenfri madlavning, madlavning generelt, glutenfri og almindeligt bagværk, andre gange er det et lærred og nogle farver der får en tur, eller noget helt femte.... Jeg kan bare godt lide at prøve nyt af, måske noget jeg har læst om, set i et blad eller på en udstilling, måske kan jeg ligefrem bringe idéen et trin videre, eller måske gøre den mere tilgængelig for andre. Man skal bare ikke lade sig slå ud når noget ikke går som planlagt, så er det op på hesten igen og prøve igen fra en ny vinkel. Humor er altafgørende, man kan ikke udvikle sig uden. En god portion selvironi, og evnen til at le af sig selv, er vigtig. Det er så befriende, og afvæbnende, med et godt grin. Det er noget vi bruger rigtig meget i vores familie.

One thought on “Lyst groft brød

Skriv en kommentar