Her til morgen eksperimenterede jeg lidt med forskelligt lyst brød. Jeg kom frem til et godt, groft brød uden den sædvanlige æg gennemtrængende smag, der ofte er i lchf brød. Jeg har prøvet at bage glutenfri brød med forskellige glutenfri meltyper, men selvom jeg på den måde kan undgå ægge smagen, og få en sprød brødskorpe, så skaber disse brødtyper for store forstyrrelser i mit blodsukker, så jeg har droppet disse også. De giver bare ikke samme mætheds fornemmelse i lige så lang tid som lchf brødene.
Denne blanding kan bages som brød, boller og er også egnet som burgerbolle eller flutes.
Ét lyst brød – til en lille brødform
100 g. hytteost
1 ½ dl. vand, fløde, sødmælk eller soyamælk
25 g. macademia nøddeolie
5 æg str. M/L
100 g. sesammel
75 g. malede hørfrø
1 spsk. chiafrø
25 g. fiber HUSK
100 g. hele blandede frø – græskar, solsikke, sesam m.m.
1 tsk. bagepulver – m. top
1 tsk. salt
Et drys kardemomme
Pisk først alle de våde dele og tilsæt så de tørre. Hæld brødet i en lille brødform, og lad det stå og trække i mindst 10 min. inden det bages ved 180 grader i 30 – 40 min. Tjek brødet efter 30 min. Det skal have taget farve, være sprødt og lyde hult når man banker på bunden med en finger.
Hvis man vil forme boller, gøres det lettest med vandfugtede hænder. Ca. to spsk. dej burde være nok til én bolle. Bages ligeledes ved 180 grader i ca. 25 – 35 min.
Det samme gælder for flutes og burgerboller 🙂
One thought on “Lyst groft brød”