En alternativt kalenderlys dekoration

Når man som jeg slår ud, og lyser op som en ren Rudolf, ved ophold i nærheden af gran….Aaaatju 😉  Tjaaa, så er der ligesom ikke andet for, end at finde på alternative juledekorationer. I år er jeg lidt sent ude, hvilket jeg slet ikke forstår, synes ellers jeg begyndte at kreere i god tid. Nå sådan går det ind imellem, så i år er det altså med lidt forsinkelse, at jeg får lagt lidt ideér ind her på bloggen.

Hvad er mere passende, end at tælle ned til Jesu fødselsdag? Jeg har ladet min julekrybbe indgå i dekorationen. Den trænger til lidt renovering, men kan sagtens gå an. I år har jeg desuden flikket en lille hytte sammen af tynde grene fra  æbletræet i haven. Jeg har klippet, og bundet grenen sammen, som man ville gøre når man binder planker sammen. Jeg har brugt ståltråd, men man kunne ligeså godt bruge en brun sejlgarnstråd el.lign. Dekorationen er sat op på en bakke af træ, en rustik én af slagsen, det giver et godt look.

IMG_2316

Sådan laves hytten

Bagsiden af hytten er lavere end de forreste “stammer”. Der er bundet en “lægte” på hver side, øverst, dels for at stive siden af, men også for at kunne binde taget fast i noget.

Start med at binde en række lige høje grene sammen. Tag udgangspunkt i den bredde du vil have hytten i. Dernæst laves to sider, hvor grenene for hver “stamme” bliver lidt højere mod fronten. Taget bindes af lige længder. Hvis der skal lidt spredning til, sådan lidt vifteformet, kan man binde tre fire små stykker ind i hver side mod fronten. Bind taget fast i de to “lægter”, der er bundet fast øverst på siderne. Voila …nu har du en rustik lille hytte, helt passende som stald til julekryben.

IMG_2309

Lysene fandt jeg i Netto, men jeg har set dem flere steder i byen. Jeg har stablet lysene, og anbragt dagens lys i front. Sådan…

IMG_2312

IMG_2313

Det er da hyggelig nedtælling. Glædelig jul til alle derude 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s