Blomkålssuppe med tigerrejer

Er du en af de fornuftige madelskere, der gemmer fonde? Godt! Du skal nemlig bruge fonden fra noget fjerkræ til denne blomkålssuppe. Jeg brugte 1/2 l affedtet fond fra juleanden….iiiikke dårligt skulle jeg hilse og sige.

Inspireret af thaikøkkenet og en craving efter blomkålssuppe, blev køleskabets rester og fryserens guld gennemgået nøje. Det kom der denne suppe ud af.

Ingredienser til 4 – 6 personer

1/2 l. andefond – uden fedtlaget

1 brik kokosmælk (ca. 2 1/2 dl.)

1 blomkål – ca. 5-600 g.

2 fed hvidløg

1 stort løg

3 spsk. avocado olie

2 store tsk. red curry paste (der kan altid komme mere i efter smag og behov)

Salt og peber

Start med at finddele eller skære blomkålen i mindre stykker. Løg og hvidløg hakkes mellemfint. Sauter blomkål, løg og hvidløg i en gryde. Blomkålen må gerne tage lidt farve. Tilsæt andefond og kokosmælk. Lad suppen simre i små 15 min. Blend suppen – gerne med stavblender. Smag til med salt, peber og red curry paste.

Alternativt kan du bage blomkålen v. 180 grader i 30 min. Herefter kommer du kålen i en gryde og tilsætter væden og krydderierne. Varm godt og blend. Blomkålen bliver sød og mør af en tur i ovnen + vitaminerne svinder ikke, så der er ingen grund til at koge suppen inden der blendes. Skru ned for varmen og lad suppen stå og trække smagene til sig, imens kan du gøre tigerrejerne klar.

Tigerrejer – tilbehør

500 g. tigerrejer – pillede

1 – 2 porrer – fintsnittet

2 fed hvidløg – finthakket

Saft fra en limefrugt

Lidt salt

2 spsk. avocadoolie

Varm olien i en wokpande. Hakkede hvidløg svitses let af ved middel varme. Tilsæt rejerne, og lad dem tage farve. Fintsnittede porrer tilsættes i samme øjeblik rejerne er blevet lyserøde, dernæst tilsættes limesaft. Porrerne skal stadig have lidt bid, så pas på de ikke får for meget. Nu er du klar til at servere suppen. Bon appetit 🙂

TIP

Sprøde og luftige knækbrød gør sig fint her, hvis man har brug for at der er lidt “knas”. Er man til almindeligt brød, anbefaler jeg rugbrøds croutoner. Lidt hakket rød peber er også godt 🙂

IMG_0262

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s