Frikadeller med råkostsalat

Hvis der er noget jeg kan lide, så er det en god frikadelle 🙂 De kan sagtens laves glutenfri, f.eks. med glutenfri havregryn, men jeg har ikke rigtig haft held med en god luftig frikadelle i en lchf udgave…..før nu.

Jeg har, som så mange andre, fået øjnene op for Pofiber. Et kartoffelstivelse produkt, der samler væsken, men som ikke indeholder specielt mange kulhydrater, til gengæld en del fiber. Jeg skulle lige finde ud af hvor meget produktet egentlig suger til sig af væske, men det er, som med så meget andet, bare at komme lidt i af gangen og se hvad der sker 🙂 Pofiber er i hvert fald en fast ingrediens i mit varesortiment fremadrettet. Slut med klistrede frikadeller, ind med luftige helt almindelige frikadeller…Yes.

Ingredienser til frikadeller – 4 pers.

500 g. kalve/svinekød – hakket

1 stk. løg – stort

1/4 dl. danskvand

1 spsk. Pofiber

1 stk. æg – str. M/L

salt, peber

Jeg plejer at give det hele en tur i min foodprocessor. Det gjorde jeg også denne gang, men undlod dog Pofiber som blev rørt i efterfølgende. Farsen fik lov at samle sig i 15 min., så var jeg klar til at stege frikadellerne.

Jeg steger i en blanding af smør og olivenolie, eller ren avocadoolie. Dellerne skal have 6 min på hver side, alt efter størrelse lidt mere eller mindre. Husk at stege ved middel varme. På den måde trænger varmen stille og roligt ind i kødet, i stedet for at man kun får branket skorpen.

IMG_2607Man skal jo lige prøvesmage inden servering 🙂

Råkost salat med “mormor” dressing variant

1/4 rød spidskål

2-3 gulerødder

1 stort æble

Saft fra 1 stk. appelsin

3 dl. græsk yoghurt

salt, peber og 1 spsk. kokos palme sukker

Spidskål skæres i fine strimler, gulerødder rives, æble skæres i små tern. Det, at alt ikke skæres helt på samme måde, giver salaten lidt struktur. Bland yoghurt med saft fra appelsin og smag til med palmesukker, salt og peber. Brug altid både salt og sukker i dressinger, begge er smagsforstærkere, hvilket kun gør smagsoplevelsen bedre.

Vend dressingen i salaten og lad den trække lidt på køl.

IMG_2604Så er der serveret 🙂

IMG_2605

 

TIP til variationer

Kom 100 g. bacon i frikadellefarsen. Lad det køre med i foodprocessoren. Kom evt. lidt timian ved også. Spinat, rosmarin og feta kan også sagtens give en god smagsoplevelse.

Rosiner, tranebær, vindruer, ristede pinjekerner, mandler eller valnødder m.m. kan tilføjes råkostsalaten. Det er et spørgsmål om hvilken smagretning/oplevelse man søger.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s