Chokolademousse i tre lag med hindbærkaviar

IMG_2688

Chokolade mousse er en af de desserter, der egentlig er ret simple at forberede, men som man altid kan give et tvist med forskellige smagsvarianter, altid lækkert og altid  et hit.

Jeg har denne gang sat mig selv i stævne med en udgave i tre lag med hver sin chokolade variation – lakrids, fløde og øverst hindbær. Fløde variationen lægges i midten, så lakrids og hindbær smagen ikke glider for meget ind i hinanden.

Som pynt skal der være hindbær kaviar og en iskold flødetop og …nå ja selvfølgelig lidt høvlet chokolade.

Ingredienser til 6 personer

100 g. æggeblommer – evt. pasteuriserede og endelig stuetempererede

150 g. æggehvider – evt. pasteuriserede og endelig stuetempererede

150 g. mørk chokolade – min. 70 %

2 – 3 spsk. flormelis

1 – 2 dl. fløde – pisket til skum

1/2 tsk. vanilje pulver

1 – 2 tsk. lakrids ekstrat – fås i Helsekosten

5 dråber hindbæraroma – fås i Helsekosten

Æggeblommerne piskes helt lette, tilsæt 2 spsk. flormelis. Jeg smagte til undervejs, og fandt at 2 spsk. udgjorde nok til den rette sødme. Hviderne piskes stive i en anden skål. Find endnu en skål frem, stor nok til at indeholde alle ingredienser, og pisk fløden dejligt luftig, tilsæt 1 spsk. flormelis. Smelt chokoladen over et vandbad, og lad den afkøle let. Vend først chokoladen i blommemassen, så en tredjedel af hviderne, her må man gerne være lidt hårdhændet, så den luftige fløde, og til sidst vendes resten af hviderne forsigtigt i. Her skal man passe lidt på, så al luften ikke “bankes” ud. Del moussen i tre lige store dele, og tilsæt hindbær dråberne i den ene lakrids i den anden, den tredje portion tilsættes vanilje 🙂 Kom lakridsmoussen i en engangs sprøjtepose uden tylle, og fordel moussen i 6 glas. Stil glassene på køl i et par minutter. Genfyld med fløde/vaniljemousse og fordel den i de 6 glas, stil på køl igen. Genfyld med hindbærmoussen, og fordel den som det øverste lag. Stil glassene på køl, tildækket med staniol eller film.

IMG_2698

Man kan tydeligt se de forskellige lag gennem glasset.

Så er tiden inde til at lave hindbærkaviar…..

IMG_2682

Ingredienser til hindbær kaviar

2 spsk. vand

100 g. hindbær – gerne frosne

50 g. sukker

ca. 5 stk. husblas – lægges i blød i koldt vand

1 l. smagsneutral olie – ikke koldpresset. Stil olien til afkøling i fryseren i min. 4 timer inden brug. Hvis olien er koldpresset vil den stivne, og det vil vi ikke have her.

Personligt er jeg til en hvis ren frugtsmag, syren går så dejligt til chokoladens fylde og fløden/æggemassens fedme. Jeg holder derfor altid lidt igen med sødemidler, hellere tilsætte stille og roligt end få noget sødt stads der “hviner” i munden.

Giv hindbær, sukker og vand et opkog. Lad bærsaften passere gennem en finmasket sigte, mål saften op i dl.

Saften gives igen et opkog i en ren gryde. For hver dl. saft tilsættes 5 blade husblas. Køl af og kom saften i en lille plast sprøjtepose. Sæt klemme for åbningen og stil saften på køl indtil den næsten stivner. Skulle saften være stivnet let, så prøv evt. at varme den lidt i hænderne eller giv den et par sek. i microovnen.

Hæld den afkølede olie i en høj beholder af en slags. Klip et lille hul i sprøjteposen, ca. 0,3 – 0,5 m.m. Lad saften passere ganske stille gennem hullet og ned i olien. Når saften rammer olien vil den danne små kugler. Bare rolig, der sker ikke noget ved at kuglerne samler sig. Find en sigte stor nok til at rumme kaviaren. Hæld olie og kaviar gennem sigten, sådan at kaviaren samles i sigten og olien i en beholder. Stil olien på køl, den kan sagtens genbruges til mad eller til endnu en omgang frugt eller grøntsags kaviar 😉 Skyl kaviaren i iskoldt vand. Der vil ikke være spor af oliesmag eller lign. om kaviaren. Stil hindbærkaviaren på køl.

Flødetoppe og chokoladespåner til pynt

2 dl. fløde piskes luftigt så det kan holde form, tilsæt lidt vanilje pulver og lidt finthøvlet chokolade. Kom fløden i en sprøjtepose med stjerne tylle. Find et frostsikkert fad, placer bagepapir i bunden, og sprøjt små toppe, på bunden, i den størrelse der passer dit glas. Stil fadet i fryseren frem til desserten skal serveres.

Chokolade spåner laves ved at man trækker en skarp kniv over chokoladen. Lav så mange der er behov for, og stil på køl.

Inden servering placeres en flødetop i midten af glasset, pynt med høvlet chokolade og hindbærkaviar.

En syndig dessert er nu klar til nydelse 🙂

IMG_2697

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s