Burger med oksekød og hjemmelavet aioli

På de dage, hvor jeg bare ikke gider stå i køkkenet og kreere den helt store cuisine … Kunne menuen godt komme til at stå på hjemmelavede burgere, nå ja… hvis der så skal lidt luksus til, kan man jo lige smække noget hjemmerørt mayonaise sammen 😉

Bøffer

Beregn ca. 150 g. hakket oksekød pr. person, måske lidt mere hvis I er særligt sultne. Jeg krydrer kødet ved at røre krydderierne godt ind i kødet. Jeg elsker denne blend – salt, peber, rosmarin og lidt hvidløg. Bøfferne steges i avocado olie 5-7 min. på hver side ved middel varme. Vær opmærksom på at både pander og varmekilderne ikke fungerer ens, stegetiden kan derfor variere. En tommelfingerregel er, at når man trykker let på bøffen skal der trække klar sky ud, gør der det er bøffen færdig stegt.

For varm ovnen til 180 grader.

Ingredienser til 6 stk. boller

4 stk. æg

1 dl. græsk yoghurt

1/2 dl. sødmælk eller fløde

1/2 dl. macadamianødeolie

2 dl. sesammel

15 g. Pofiber (ca. 0.75 dl.)

1 spsk. Fiber Husk

1/2 dl. Chia frø

1 tsk. salt

1 tsk. bagepulver

Rør først alle æg, mælk og yoghurt sammen, dernæst de øvrige ingredienser, og lad så blandingen stå og trække lidt.

Jeg brugte et par skeer til at fordele dejen på bagepladen, men man sagtens bruge vand fugtede hænder til at forme bollerne.

Bages i ca. 20 min. v. 180 grader.

Sådan, så er vi klar til at røre mayonaisen sammen 🙂

IMG_2742

Hjemmerørt mayonaise ca. 2 1/2 dl. 

2 æggeblommer  – gerne pasteuriserede

1 lille tsk. sennep

et nip salt

1 – 2 spsk. eddike eller citronsaft

2 dl. olivenolie – den er ikke smagsneutral, men man kan sagtens bruge en smagsneutral vindruekerne, raps eller anden olie.

Aioli

Tilsæt 1 fed hvidløg – presset

Start med at piske æggeblommer stive med salten, herefter tilsættes eddike/citronsaft og sennep. Olien tilsættes i en tynd stråle eller lidt efter lidt. Det er en god idé at lade mayonaisen samle sig helt, inden mere olie tilsættes. Mayonaisen bliver mere og mere tyk, des mere olie der tilsættes, så her kan man altså styre tætheden selv. Til sidst tilsættes hvidløg.

Når man bruger olivenolie, kommer mayonaisen også til at smage tydeligt af oliven. Kan man ikke lide dette, skal man bruge en smagsneutral olie. Denne her mayonaise er oplagt til aioli, chili, estragon eller som ingrediens til en hjemmerørt remoulade.

IMG_2734

Æggeblomme piskes stive med salt.

IMG_2747

Færdigrørt mayonaise  – klar til at få tilsat smag eller bare nydes neutral.

IMG_2735

Med estragon – lækkert til pommes eller i burgeren.

Burgeren bygges op som man lyster. Jeg har altid lidt mayonaise i bunden, så salat, bøf, løg, tomater, syltede agurker, sennep….osv…. men det er jo heldigvis op til én selv hvordan sådan en fætter skal “strikkes” sammen 🙂

Et spejlæg, bacon eller ost kan også sagtens indgå 🙂

IMG_2748

Velbekomme….

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s