Spinat lasagne med oksekødsfyld

Dette er egentlig bare en variation af den gamle lasagne opskrift med philadelphia plader. Jeg er i gang med at eksperimentere med grøntsags plader, men det har været lidt svært at få dem til at blive så faste at de kunne skæres ud, og så kan man jo ligeså godt bare bruge græskar, aubergine, squash el.lign som plader.

Nå… men her tilsatte jeg 2 dl. frosne (optøede) spinatblade i dejen til pladerne, og det gjorde dem absolut ikke ringere 🙂

Lasagne til 4 personer

4 æg

5 spsk. HUSK

125 g. Philadelphia

2 dl. spinatblade – optøede eller friske

et nip salt

Æg, philadelphia og spinat gives en tur med stavblenderen, dernæst tilsættes HUSK og lidt salt. Blandingen hældes over på en bageplade med det samme, det er lettere at fordele dejen mens den er lind. Bages ved 180 grader i 10 min. Tag pladerne ud, køl af, og skær pladerne til, så de passer i din lasagneform.

Kød sauce

300 g. hakket oksekød

4 – 6 skiver røget skinke

1/2 dl. rødvin – kan udelades

1 lille karton tomat passata – ca. 250 – 300 g.

1 løg – hakket fint

1 fed hvidløg – hakket fint

1-2 stængler blegselleri – fint hakket

1 stor gulerod – fint hakket

1 spsk. oregano

1 tsk. røget paprika

1 spsk. sød paprika

1 tsk. stødt koriander

avocado olie til at stege i

Kødet steges i avocado olie. Løg og hvidløg tilsættes og steges gyldne. Tilsæt rødvin, og lad alkoholen “bruse” af. Tilsæt tomat passata, blegselleri, gulerod og krydderier. Smag til med salt og peber. Lad kødsaucen stå og simre ved lav temperatur i små 20 min. Den må meget gerne koge ind. Lasagne pladerne suger jo ikke mere væske til sig, så man får en meget “våd” lasagne, hvis der tilsættes for meget væske med kødsaucen.

Jeg laver ikke bechamel sauce, til gengæld lægger jeg skivet bøf mozzarella mellem lagene. Til denne portion bruger jeg to – tre stk. bøf mozarella og 1/2 dl. revet parmesan ost til at toppe med.

Så er du klar. Start med at lægge en plade i bunden af lasagne fadet, dernæst lidt kødsauce, et par skiver røget skinke, og skivet mozarella – gentag to tre gange. Slut af med lidt kødsauce, mozarella og revet parmesan.

Bages v. 180 grader i ca. 15 min.

Vi fik en blandet salat til, mix gerne med oliven olie og balsamico eddike.

IMG_2828

IMG_2829

Skøn grøn farve ikke 🙂

IMG_2831

Husk salat til…

Velbekomme

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s