Blomkåls paella

Paella er en ret jeg er vokset op med, her slår de sydlandske gener virkelig igennem. Desværre kan jeg ikke længere spise ris, så jeg laver i stedet denne alternative udgave. Den er næsten lige så god som den rigtige, det handler mere om biddet af risene, for smagen fejler ikke noget, så retten er et rigtig godt alternativ.

Ingredienser 2 – 3 pers.

50 g. fine ærter (kan udelades)

1 løg – hakket fint

2 fed hvidløg – hakket fint

100 g. blæksprutte

100 g. muslinger

100 g. tigerrejer eller jomfru hummer

50 g. rejer

300 g. kylling (lår og filet skåret i mundrette stykker)

100 g. hakkede flåede tomater

1 tsk. paprika

1 spsk. gurkemeje

2 dl. fiske bouillon

1/2 dl. hvidvin

3 – 5 artiskok hjerter (kan udelades)

En håndfuld oliven (kan udelades)

Avocado olie til at stege i

Peber og evt. lidt salt – smag til, det er ikke sikkert der skal mere salt i retten.

Start med at stege kylling gyldent, dernæst steges løg og hvidløg gyldne, og til sidst tilsættes de hakkede tomater sammen med paprika, gurkemeje, bouillon og hvidvin. Lad retten simre i 10 min. Hak blomkålen mellem fint, den skal ligne ris eller bulgur. Tilsæt blomkål, rejer, tigerrejer, blæksprutte, muslinger og artiskok hjerter. Retten simrer yderligere 10 min. inden ærterne og evt. oliven tilsættes. Varm igennem. Hæld overskydende væske fra og frys den ned. Jeg bruger bouillonen som suppe med grøntsager og fiskstykker i. Server paellaen rygende varm med et skvæt frisk citronsaft, en god salat og evt. et flutes til.

IMG_0493

Retten står og simrer, smage sætter sig.

IMG_2925

Klar til at servere – lækkert lækkert.

IMG_2926

En god let salat bestående af Romaine salat, persille og granatæble – toppet med lidt sherry eddike og olivenolie.

IMG_2927

Klar til at spise, så bliver det ikke bedre – Velbekomme.

Brødet har jeg fundet opskriften på her.

IMG_0495

Overskydende bouillon – lækker gylden, lige klar til fryseren.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s