Denne dessert er altså ikke low carb, det er en “lille” lækker sag, der ligger godt i maven. Man kan kombinere, så der serveres en dessert anretning, f.eks. med en chokolade kage, som du også finder her på bloggen 🙂
Du skal bruge et vaffeljern. Der bliver ca. 5 -6 hele plader. Jeg opdeler vaflerne i felterne, da de er ret mættende.
Ingredienser 6- 8 pers.
200 g. mandelmel
5 spsk. smeltet smør
4 æg str. M
2 æggehvide
4 spsk. agavesirup
1 tsk. god kardemomme
1 tsk. vanilje
1 tsk. ingefær
et nip salt
Blend alle ingredienser til massen er ensartet, så er du klar til at bage vafler. Jeg bruger lidt smør, hver gang jeg sætter en ny vaffel over, meeeen man kan godt spare lidt på fedtet, og komme lidt i hver anden gang eller slet ikke. Der er jo smør i dejen 😉
Jordbær fløde
250 g. jordbær – jeg har brugt frosne
Korn fra 1 stang vanilje
1/2 dl. vand
1 spsk. gelatine granulat
Sæt jordbær over i en gryde, og lad den simre til jordbærerne er møre. Smag på jordbærerne, er det sødt nok? Der kan tilsættes agavesirup, eller andet sødemiddel, men vær varsom, det kan hurtigt blive en vammel dessert. Blend med en stavblender, og tilsæt så gelatine granulat. Pisk godt, så husblassen fordeles i hele massen. Stil på køl til brug. Jordbærmassen skal være stivnet let.
1/2 l. piskefløde piske luftigt og let stift. 1/3 af den piskede fløde tilsættes de blendede jordbær. Der piskes igen, mens resten af den piskede fløde vendes i. Kom jordbærfløden i en sprøjtepose, og læg den på køl.
Blåbær
100 g. blåbær – frosne eller friske
Ved frosne bær tilsættes en spsk. agavesirup. Blåbær og sirup varmes 1-2 min. i mikroovn. Stil på køl.
Ved servering skal vaflerne være varme. Der sprøjtes små flødetoppe på vaflerne. Top med blåbær og lidt hakket 70 % mørk chokolade.
Hertil serveres en god kop kaffe eller te 🙂
….Hvis du skulle være i tvivl, så har jeg varmet mine blåbær og tilsat lidt agavesirup. Det smager bare godt med den lækre sauce der kommer ud af det 😉