Blomkåls suppe med muslinger og asparges

Blomkåls suppe kan laves i et utal af variationer. I dag fik jeg lavet suppen med blåmuslinger og asparges, og den blev faktisk helt lækker.

Ingredienser til 4 pers.

1 blomkålshovede

1 stort løg

1 fed hvidløg

1 top tsk. karry

1 dl. kaffefløde eller den fuldfede

1/2 spsk. avocado olie

200 g. blåmuslinger fra frost – optøede og afdryppet

1 bdt. grønne asparges

salt og peber

750 ml. fiskebouillon (Jeg finder gerne en glutenfri bouillon i helsekosten)

Start med at hakke løg og hvidløg. Blomkål deles i mindre stykker, husk også at bruge stokken.

Olien varmes op i en gryde, og de hakkede løg steges gyldne. Tilsæt karry og rør rundt, tilsæt så hvidløg, og lad også det tage lidt farve. Så tilsættes fiskebouillon og blomkål. Lad det hele koge mørt ved middel varme i ca. 30 min.

IMG_3076

Blomkålen skal være helt mør inden den blendes, det giver den mest cremede suppe. Tilsæt fløde, asparges og muslinger, smag til med salt og peber. Giv suppen ca. 5 – 7 min. mere, sådan at muslingerne bliver varmet godt igennem, og aspargeserne stadig har bid. Husk at komme låg på gryden. Når først suppen er blevet blendet, risikerer man at have suppe over det hele….så låg på 🙂

IMG_3078

IMG_3079

Server suppen toppet med persille. Hvis man har brødspisende gæster til bords, vil ristet rugbrød være super her 😉

Velbekomme 🙂

 

 

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s