Tarteletter

Kan man lave lchf tarteletter? Det kan man godt, men man skal bruge lidt tid på at bage tarteletskålene. Jeg fulgte denne tarteletopskrift, dvs. jeg kopierede skålene. Jeg har dog brugt en lidt anden teknik, end Sofia Sommer, som havde kæmpet lidt med dem. Hvis du har nogle muffinsforme i silicone, så er det dem du skal bruge. Man kan også bruge en 6 stk. form i silicone, men det er mere besværligt.

Først opskrifterne 🙂

Tartelet skåle – 8 – 9 stk.

  • 150 gram blødt smør
  • 50 gram fedtreduceret mandelmel
  • 50 gram fedtreduceret sesammel
  • 1 tsk. salt

Fordel dejen i de ni forme, den skal fordeles jævnt op af sidderne og bunden. Brug en silicone pensel til at trykke den fast til sidderne af forme og bunden. Fugt penslen lidt med vand, hvis dejen hænger fast i den. Ikke for meget vand, bare så den er fugtet. Dejen skal dække, men ikke være fordelt for tyndt ud. De færdigbagte skåle er lidt skrøbelige og knækker let, så det er lidt en balancegang. Jeg havde lidt for tykke bunde, men pyt, de smagte fortrinligt.

Bag tarteletskålene v. 180 grader i små 20 minutter. Hold øje med dem, de skal være gyldne ikke brune. Lad skålene køle helt af. Træk/hiv lidt i sidden på siliconformene, vend forsigtigt skålene ud af formen. Lun dem lidt inden servering.

Fyld – opskrift på to slags fyld

Hønsekød med hvide asparges og persille

  • 400 g. kyllingerester eller brystkød – skåret i tern
  • 1 bdt. hvide asparges – skåret i mundrette stykker
  • 1 bdt. persille – hakket fint
  • 1 stort zittauerløg, eller bare et almindeligt – finthakket
  • 2 stk. laurbær blade
  • salt og peber
  • 1 1/2 – 2 dl. fløde eller kaffefløde.
  • lidt majsmel til jævning
  • 4 dl. vand
  • evt. grøntsagsbouillon
  • lidt smør til stegning

Start med at hakke løget fint, og steg dem i i smøret. De skal være klare, og ikke tage farve. Tilsæt kyllingen skåret i tern, og lad dem stege med et par minutter. Tilsæt vand, krydderier og evt. grøntsagsbouillon, og de hvide asparges. Lad retten simre til aspargeserne er møre, jævn med fløde og majsmel – eller det du bruger til at jævne med. Smag til med salt og peber, og tilsæt til sidst den hakkede persille. Fjern laurbærbladene.

Så er det tid at fylde skallerne – Velbekomme

IMG_3350

Rødspætte filet i fløde og dild

  • 400 g. rødspætter skåret – i mindre stykker
  • 1 bdt. grønne asparges – skåret i mundrette stykker
  • 1/2 dl. sød/halv tør hvidvin
  • 1 dl. vand
  • 1 lime
  • 2 dl. fløde
  • lidt majsmel til jævning
  • 1 bdt. dild – fint hakket
  • salt og peber

Tag en tilpas stor gryde, og damp rødspætterne i hvidvin, bare ganske kort – højst 1 min. Fisken skal stadig hænge sammen. Læg fisken på en tallerken, og tilsæt vand i gryden og øg varmen. Nu skal aspargeserne blancheres, de må ikke blive for kogte, der skal stadig være bid i. Tykkelsen på aspargeserne afgør kogetiden, så her skal man holde lidt øje. Som regel taler man om et par minutter. Tilsæt jævning af fløde og majsmel, pas på ikke at gøre saucen for tyk. Skulle det alligevel ske, så er skaden ikke større end der kan tilsættes vand til tykkelsen er passende. Smag til med salt og peber og lidt limesaft, pas på ikke at få for meget i. Der må gerne være lidt bid i smagen, den kan blive lidt flad af fløden, men fyldet skal ikke være surt. Bliver den for sur, kan man søde lidt med agavesirup. Saften skal i til sidst, da den kan få fløden til at skille. Tilsæt dild, og så er det tid at fylde i skallerne.

– Velbekomme 🙂

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s