Torsk med sennepssauce og andet godt

Denne ret er en gammel klassikker, men her har den fået et liiiille bitte twist. Nogen gange er det bare sjovt at hive en gammel kending frem og lege lidt med ingredienserne, og det har jeg hygget mig med til aftensmaden i dag. Retten er naturligvis glutenfri, og der er ligeledes kigget på kalorierne, ikke for meget meeen alligevel 🙂

Her er hvad du skal bruge til 2-3 personer.

Er du til kartofler? Så skal du starte med at sætte et passende antal over først. Resten af retten passer nogenlunde med kogetiden.

Torsk

  • 450 – 500 g. torskefilet
  • lidt olivenolie
  • 20 g smør
  • skal fra en citron
  • salt og peber

Opvarm ovnen til 200 grader. Pensl et fad med lidt olie. Læge torskefiletterne med skindsiden opad. Fordel lidt smør på hver filet. Hvis du synes det er lettere, kan man med fordel smelte smørret og pensle det på. Riv skal fra en citron henover, og krydr med salt og peber. Stil fadet til side, mens du gør klar til saucen og tilbehøret. Når alt er målt af og gjort klar, stilles torsken i ovnen, hvorefter resten færdiggøres. Torsken skal have mellem 10 – 12 min i ovnen. Den skal være gennemstegt men ikke tør, så se til den efter 10 minutter.

IMG_3700

Sennepssauce

  • 1 spsk. smør – kan udelades, men giver en rund smag
  • 3 dl. fløde, mælk eller fiskebouillon
  • salt
  • et nip sukrin eller alm. sukker hvis man er til det
  • 1 spsk. eddike, gerne æble
  • 2 spsk. udrørt sennep af sennepsmel – skal udrøres ca. 15 min. før brug.

Hvis man vil jævne saucen kan dette gøre med majsstivelse, fiberHusk eller hvad man nu er til.

Smelt smørret og tilsæt bouillon. Kog ind og smag til med salt, sukrin og eddike. Tag saucen af varmen, og tilsæt den udrørte sennep efter smag.

Pocherede æg

  • 1 l vand
  • nip salt
  • 1 tsk lagereddike
  • 2 – 4 æg str. m

Æggene slås ud i hver sin kop. En gryde sættes over med vand, salt og eddike. Når vandet koger laves der en hvirvel i vandet – brug et piskeris eller en gaffel. Hæld et enkelt æg ned i centrum af hvirvlen, og lad det koge min. to minutter, men ikke mere end fire. To minutter giver en flydende blomme og fire en fast blomme. Det er faktisk ikke så svært at lave pocherede æg, men for en sikkerheds skyld kan man jo have flere æg klar til at blive slået ud i en kop 😉

Tilbehør

Hvis der er noget der går særligt godt til fisk, så er det  sprød stegt bacon eller lufttørret skinke. Til torsk kan man desuden lave en salat af revet rødbede, rødbedespirer, syltede rødbeder og kapers. Gør tilbehøret klar mens torsken er i ovnen.

Jeg serverede denne ret med sprødstegt Schwartzwalder skinke, hakkede rødbeder og kapers. Da jeg kun sjældent spiser kartofler, valgte jeg at koge lidt blomkål til mig selv. Manden fik lov at nyde sine kartofler i ro og mag 😉

TIP – Serverer man retten i mindre portioner, lidt hakket æg, i stedet for de pocherede, og udelader kartoflerne, har man faktisk en ret lækker forret.

IMG_3704

 

Velbekomme 🙂

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s