Pulled beef – et langtids projekt

Pulled “alt muligt” er bare lækkert med den rigtige marinade. Vi havde en stor okseklump liggende, og det er jo kød der, når det får lov at simre, bliver super mørt. Det er dog et tidskrævende projekt. Dels kan det anbefales at kødet “sprænges”, derefter skal kødet marinere i små 10 timer, og så skal kødet stege i næsten 14 timer . Tiden er en god investering, det giver smagene lov til at sætte sig, så gå ikke på kompromis her.

Man kan, som sagt, “sprænge” kødet først, så er man sikker på at kødet bliver helt mørt. Kødet skal i dette tilfælde ligge i saltlage i 24 timer.

Salt lage (del 1)

  • 2 l. vand
  • 120 ml. salt
  • 100 ml. sukrin
  • 5 laurbærblade

Alle ingredienser bringes i kog i en stor gryde. Lad lagen køle helt af, og læg så kødet i. Kom låg på og stil på køl i 24 timer.

Jeg havde, denne gang, ikke tid til denne del, men har før “sprængt” både kylling og svinekød. Salt lagen giver kødet mere saft og smag, så har du tid kan det anbefales 🙂

Springer du “sprængningen”over, kan du gå videre til nedenstående….

Krydder marinering  dry rub 8 -10 timer (del 2)

  • 2 spsk. røget paprika
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1/2 spsk. chili pulver/flager
  • 1 spsk. rosmarin

Alle tørre ingredienser får en tur i en kaffekværn, er du old school bruger du en morter 😉

En beholder med låg findes frem. Gnub krydderierne godt ind i kødet. Læg kødet i beholderen, og stil på køl i 8 – 10 timer. Jeg gør dette i løbet af formiddagen. Det giver tid til at kødet kan stå og hyggestege i løbet af natten, hvilket igen giver mig mulighed for at bruge ovnen til at bage  brød og andet på serveringsdagen 😉

Barbeque sauce

  • 1 dl. tamari sauce/glutenfri soya
  • 1 dl. æblecider eddike
  • 5 spsk. Sukrin gold
  • 5 spsk. kokos sukker
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. røget paprika
  • 2 tsk. chili
  • saft fra 3 lime
  • 300 g. hakkede tomater/pureret
  • 2 fed hvidløg
  • evt. salt og peber

Kom alle ingredienser i en gryde. Blend til en pure. Lad simre til den er kogt lidt ind, og smagene har sat sig. Smag til. Læg mærke til om  du kommer omkring i smagsnuancerne. Saucen skal være sød, men samtidig med en snært af surt, og gerne slutte af med lidt bid af chilien. Måske der skal lidt salt og peber til, det afgør du.

Denne sauce kan bruges til stort set alt kød. Jeg har bla. brugt den til fjerkræ og svinekød, med et dejligt smagsresultat 🙂

Langtids stegning i ovn (del 3)

En proces der skal deles op. Start med at lægge en Römertopf i vand en halv times tid. Dernæst kommer du følgende groft skårne grøntsager i bunden af topfen.

  • 3 gulerødder
  • 2 fed hvidløg – snittet
  • 1 porre
  • 3 stængler bladselleri

IMG_3716

Kødet lægges ovenpå grøntsagerne. OBS! Hvis oksekødet har en god fedtmarmorering behøver man ikke gøre yderligere, har den ingen vil jeg anbefale at man lægger noget fedt over kødet. Kan man ikke lide fedtsmagen, eller prøver man at undgå for meget fedt, kan man tilsætte lidt af barbeque saucen, kun en dl. ikke mere. Det er ikke meningen at kødet skal koge, desuden vil væsken som topfen har suget til sig og dampe kødet. Jeg tilsatte lidt sauce, og havde rigeligt med væske i topfen efter stegetiden. Læg låg på topfen, og stil den i en kold ovn – følg stegeanvisningen nedenfor.

  1. Stil ovnen på 100 grader (ikke varmluft, bare almindelig ovn funktion) Steg i to timer.
  2. Sænk varmen til 80 grader. Steg videre i 10 timer. Tjek kødet. Vil man servere kødet varmt, kan man udsætte sidste del, så stegetiden passer med serveringstiden.
  3.  Slutsteg kødet ved 150 grader i godt 30 minutter.
  4. Tag kødet op af topfen. Tøm topfen, hæld grøntsager og evt. kødsauce i en skål. Læg kødet tilbage i topfen, og brug et par gafler til at trække kødet fra hinanden. Er kødet meget tørt, kan man sagtens lade det suge fonden til sig. Tilsæt denne lidt efter lidt.

IMG_3718

IMG_3719

Denne omgang pulled beef blev fordelt i og anrettet til nogle lækre burgere. Hertil naturligvis en omgang coleslaw og en god gang barbeque sauce.

IMG_3721

Velbekomme 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s