Rabarber med citron og appelsin

Vi drikker egentlig ikke ret meget saft her i huset, men denne her er altså god i danskvand eller med mousserende hvidvin….siger det bare. 

Jeg tømte bedet for et kg rabarber (uden blade og rengjorte). Udover rabarber skal der bruges 

  • 1 øko citron og 1 øko appelsin, både saft og skræl skal bruges
  • 0,75 dl vand
  • 100 – 150 g Sukrin+ (200-250 g alm sukker)
  • 1 tsk Nonoxal
  • 1/2 tsk Atamon

(1 kg rabarber giver ca 1/2 l saft)
Skær rabarber i mindre stykker. Skær skrællen af citron og appelsin – brug en kartoffelskræller. Pres efterfølgende saften fra begge frugter. Kom det i en gryde og tilsæt vand og saft fra frugterne. Lad småkoge i 10 min. Køl lidt af. Find en sigte, skål og fugtet rent viskestykke frem. Placer sigten ovenpå skålen. Læg det fugtede viskestykke i sigten og hæld afkoget i. Vrid og pres al saften ud. Mål af. Der går mellem 100 – 150 g Sukrin+ til en halv liter saft. (200 – 250 g Sukker) 

Hæld saften i en gryde, tilsæt sukker og Nonoxal. Lad småkoge i 5 min. Skum af. Lad saften køle lidt af og tilsæt så en halv tsk Atamon. Bruger man ikke Atamon nedsættes holdbarheden betragteligt. 

Saften hældes på en rengjort flaske og stilles på køl. Fortyndes efter smag ca 1:4. 

Skål 😄

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s