Kylling Marrakech

Kylling er super lækkert at tilberede med “whats left” fra grøntsagsskuffen, gerne med et godt skvæt kokosmælk eller kaffe/alm. fløde. Udover dette går kyllingekød fint med pænt mange krydderier, så man har stort set frit valg på alle hylder.

Denne ret blev til ved at tømme køleskabet for weekendens overskydende muligheder.

Til 4 – 6 pers. alt efter kyllingens størrelse skal man bruge….

  • Hel frisk kylling – jeg brugte en 1600 g. stor basse
  • 1 rødløg
  • 1 almindeligt løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • 250 g. champignoner
  • 1/2 l. kaffefløde
  • salt og peber
  • 1/2 pose Marrakech krydderi blanding fra Aarstiderne (1 god spsk.)                                        En blanding af paprika, kardemomme, fennikel, spidskommen, kommen, allehånde, kanel, koriander, nellike, peber, chilipeber… så kan man mikse selv 🙂
  • olivenolie stegning

Forslag til tilbehør: blomkåls ris, almindelige ris, kartofler, sweet potatoes eller “bare” en god grov salat.

Jeg valgte en råkostsalat og nogle kartofler denne gang.

  1. Start med at gøre kyllingen klar i et fad. Krydderi blandingen blandes med lidt olivenolie og fordeles godt over hele kyllingen. Sæt kyllingen i oven, m. brystsiden opad, og lad den stege v. 180 g. til den er gennemstegt. Det tager ca. 30 – 40 min., en god indikator for en gennemstegt kylling, er når kødet ligesom løsner sig ved lårbenene. Sørg for at vende kyllingen ca. halvvejs. img_4323
  2. Vælger man Sweet potatoes eller kartofler, skal de gøres klar og sættes over i let saltet vand.
  3. Jeg valgte en mellemsød råkostsalat som tilbehør. Den gør sig godt med den krydrede kyllingeret. Til 4 personer gøres 6 store gulerødder og 2 æbler klar – rives mellemfint. Smag til med limesaft og Sukrin Gold. Stil på køl.
  4. Skær alle grøntsager groft – løg i både, champignoner halveres, aubergine deles i fire og skæres groft, squash halveres og skæres groft, peberfrugt skæres i tynde både, hvidløg hakkes fint. Find en dyb pande og varm lidt olivenolie. Start med at brune løgene let, tilsæt aubergine og champignon. Tilsæt evt. lidt mere olie, aubergine stykkerne vil suge en del af fedtstoffet til sig. Når grøntsagerne har taget farve, tilsættes de øvrige grøntsager og hvidløg. Det hele varmes igennem, hvorefter kaffefløden tilsættes. Smag til med salt og peber. img_4321
  5. Vælger man blomkålsris som tilbehør, er det nu den skal hakkes og varmes op med lidt vand og salt – ikke meget mere end nogle minutter. Sigt vandet fra når “risene” er blevet gennemvarmet, uden at blive kogt helt bløde, der skal være bid i risene.
  6. Tag kyllingen ud af ovnen, og skær/klip den op i 6 – 8 stykker. Pil evt. kød fra benene, og læg kødet ovenpå grøntsagerne. img_4324
  7. Server med tilbehøret. img_4327

Velbekomme 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s