Lasagne med peberfrugt og gulerødder

Her til aften valgte familien at vi skulle have lasagne. Jeg plejer at veksle lidt mellem at lave lasagneplader af bagte skiver af aubergine, squash eller græskar, eller også laver jeg pladerne af Philadelphia ost og æg… I dag havde jeg en Philadelphia med grillet peberfrugt at “lege” med. Tænkte den kunne give lidt ekstra smag til lasagnen…..nå ja og så var der også lige en pæn stak gulerødder i køleskabet.

Ingredienser til 4 portioner

  • 300 g. hakket okse eller kalvekød
  • 250 g. bacon i tern
  • 1 stort fed hvildøg – hakket fint
  • 1 rødløg – skåret i både
  • 1 almindeligt løg – skåret i både
  • 4 store gulerødder – hakket fint i minihakkeren
  • 1  – 2  stk. gul eller orange peberfrugt – skåret i fine både
  • 1 stilk rosmarin – hakket fint
  • en lille håndfuld timian stilke – kun bladene skal bruges
  • 1 tsk. oregano
  • 2 tsk. stærk paprika
  • 1 spsk. mørk balsamico eddike
  • 1 karton hakkede tomater (evt. dem fra Netto)
  • salt og peber
  • 175 g. bøf mozarella
  • 2 spsk. revet parmesan
  • 4 æg
  • 1/2 dl. Fiber Husk
  • 125 g. Philadelphia med grillet peberfrugt
  • et drys salt
  • olivenolie

img_4329

  1. Start med lasagnepladerne. Varm ovnen op til 150 grader. Pisk æggene luftige, tilsæt osten og pisk igen, tilsæt så Fiber Husk og et drys salt. Lad massen stå et par minutter. Fordel massen på en beklædt bageplade. Fordel den jævnt over hele pladen. Smør en paletkniv med lidt olivenolie, så glider den lettere over massen. Bag lasagnepladen i ovnen i små 10 min. Del den derefter i fire stykker, eller tre hvis det passer bedre til din form.
  2. Bacon tern svitses let med løgene. Når det er gyldent stegt tilsættes kødet. Kødet svitses til det har fået lidt farve, så skal de hakkede gulerødder og peberfrugten i. Tilsæt eddike, hvidløg og krydderier, og vend det hele godt sammen. Til sidst tilsættes de hakkede tomater. Smag til med salt og peber. Lad kødesaucen simre i små 10 min.
  3. Hak bøfmozarella groft.
  4. Start med at lægge en lasagne plade i bunden af et fad. En fjerdedel af kødet fordeles over, så mozarella, plade, kødsauce, mozarella ….slut af med at drysse parmesan ost over hele overfladen. Bag lasagnen i 15 min. v. 200 grader.

img_4330

img_4332

Server evt. med en lækker salat…Velbekomme 🙂

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s