Adventskrans 2016

I år har jeg taget en gammel stage…. eller skulle man sige stativ, i brug. Den har stået udenfor, blandt alt det andet “ragelse” ….som min mand ville kalde mit lille “lager” 🙂 Men anyhow så er den gået fra at være “stål” farvet til at være godt rusten, og se DET er jo en gevinst i min verden!

Mandens begejstring for runde adventskranse, helst af gran, er desværre en no go her i huset pga allergi, sååååå vi har i flere år haft en krans af grene, dekoreret med lyskrans og forskelligt pynt fra år til år. Den har hængt i loftet og stået på bordet, men i år havde jeg bare behov for noget nyt, så ind kom stagen, og den er blevet så fin 🙂

Hvis man vil være med, hvad skal så man bruge?  Se med her ….

Materiale liste

  • blomstertape – grønt
  • bindetråd – grøn
  • sølvpapir eller stearinlysholdere af sølvpapir
  • enebær, buksbom, hvid pudemos og tørrede klorblegede hortensia blade….men brug det der føles for f.eks. forskellige gransorter, thuja eller tørrede roser.
  • store og små røde træperler – jeg har malet mine selv
  • dekorationsbånd – tyndt og bredt
  • brunkager – dem af trylledej 😉
  • rød snor
  • stage/stativ
  • limpistol

Hvis det trænger, startes der med at give stativet en tur med groft sandpapir. Børst det rent og tjek efter om der er behov for reparationer. Sørg for at der er filtpuder under foden, så stativet kan stå på alle indendørs flader. Så skal der blomstertape på selve “kransen”. Det skal der, for at holde på det man binder på.

Så skal der bindes…. start med at binde enebær midt for, så enebær til højre og buksbom til venstre, så mos til højre og et hortensiablad til venstre. Dette gentages til man når enden af den ene side. Min stage er oval, så jeg har sørget for at enebærgrenene “stritter” lidt ud i begge ender. Det vil sige at man afslutter helt ude i enden, den ende vil vende “forkert”, men bliver dækket, da man vender starten på modsatte side modsat, og sørger for at starten er lidt mere fyldig. Ved og omkring lysholderne har jeg holdt mig til kun at binde med enebær, altså afsluttet og startet op med enebær. Jeg har bundet min krans let og luftig. Stagen er godt nok af stål, men der er tynde og lange stænger, som gør at den ikke vil kunne bære en kraftigt bundet krans. Det vil simpelhen se klodset ud.

Hortensia bladene er ikke så skrøbelig som de ser ud. Det er præfabrikerede blade, som kan købes i havecentre, dekorationsforetninger m.m. Jeg har først foldet den ene side ind mod midten, derefter den anden, og så er spidsen klippet af. Bladet er herefter bundet direkte på kransen.

De små træperler er limet på. Jeg har altid nogle naturfarvede liggende i forskellige størrelser, som jeg giver en tur med Hobbylack i den ønskede farve. Denne er julerød 🙂 Sæt en klat lim på perlen med en limpistol, hold på perlen så hullerne dækkes af dine fingre. Limen sættes så på perlen mellem fingrene. Det gør at perlen limes på, så man ikke lige ser hullerne i perlen. Jeg har sat tre på hver af de lange sider, og to i hver ende. Skiftevis lidt bagud oppe, lidt foran og ned….

Der bindes sløjfer om lysholderne med det brede bånd. Husk at dreje båndet når man binder sløjfen, sådan at motivet kan ses både på sløjfens buer og på begge ender.

img_4474

Så er det tid at tage sig lidt af stagens top. Her har jeg bundet lidt enebær på begge sidder. To små grene på hver side. Grenen har jeg bundet på lidt forskudt af hinanden, så der kommer lidt længde på. Herefter er der bundet to trylledejs brunkager på med rød snor og afsluttet med en sløjfe af det tynde bånd. Båndet har fået et par røde store træperler på i enderne. De er bare skubbet på plads.

Jeg har valgt hvide lys til min adventskrans. De står helt fast med en holder, formet af sølvpapir, trykket ned i stagen.

img_4464

Og så har man en fin adventkrans anno 2016 🙂

img_4476

img_4468

Jeg er SÅ klar til på søndag 🙂

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s