Glutenfrit frokostbrød

Dette brød egner sig fint som rugbrødserstatning. Det mætter, smager godt og har et godt bid. Formen man bager i afgør hvor højt brødet bliver, jeg har brugt en stor brødform, hvilket giver en skive der svarer til et halvt stykke rugbrød.

Ingredienser til 1 brød

  • 35 g. gær
  • 3 dl. vand
  • 2 dl. fedtfattig græsk yoghurt
  • 10 g. Fiber HUSK
  • 1/2 dl. solsikkekerner
  • 1/2 dl. græskarkerner
  • 1/2 dl. hørfrø
  • 1/2 dl. sesamfrø
  • 50 g. quionoa
  • 150 g. blå Finax
  • 150 g. Finax Landbrød mix – Her kunne man også bruge Finax mørk mix. Da der er kerner i denne mix, kan man halvere andelen af ovenstående kerner.
  • 2 tsk. groft salt
  • 2 tsk. kokos sirup

Bland først de våde ingredienser. Opløs gæren helt. Tilsæt så alle de tørre ingredienser og mix det hele godt sammen. Jeg bruger en ælte/røremaskine til formålet, det gør at alt bliver godt blandet sammen, samt at der kommer lidt luft i dejen.

Hæld dejen i en egnet brødform – mindst 1 1/2 l. Hæver i godt 30 min. Pensl brødet med en blanding af æg og vand, og bag det ved 180 g. varmluft i 50 min. Tag brødet ud af formen og bag det yderligere i 10 min.

Lad brødet køle helt af inden der skæres i det.

… og så skal der friskbagt brød på frokostbordet – lækkert!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s