Garderobe af genbrug

Vi havde behov for en lille garderobe til jakker m.m til vores gæster, men er der noget der er mere kedeligt end et lille bræt med nogle små knager på? Nej vel 😉 Vores blev i hvert fald pillet ned og skilt ad, knagerne var egentlig fine nok, det var ophænget der var kedeligt. Mit udgangspunkt skulle være noget der kunne skåne væggen mod våde jakker og almindeligt slid, det skulle være lidt sjovt, være noget der skilte sig ud og samtidigt måtte garderoben gerne pynte i sig selv. Efter at have været i forskellige byggemarkeder, faldt jeg over en plade lavet af bambusflis….. se så var vi  gang. Pladen blev skåret til, så den passede på væggen fra gulv til loft og i en passende brede, og så blev den hængt op. Der blev brugt nogle flotte kobberfarvede skruer til formålet, som blev sænket i pladen, man skal jo ikke kunne rive sig på noget.

Min idé var at have et blikfang, så jeg fandt et citat, der passer til husets humor…. Vi har en lidt plat humor 😉 Herefter var det bare at komme i gang med at overføre teksten til pladen. Til det formål kan man købe stencils, færdige tekster el.lign. Jeg valgte en anden mulighed og printede en tekst i passende størrelse, klippede bogstaverne ud og tegnede dem op. Herefter var det “bare” at male med sort træmaling. Maler man forkert er løsningen at slibe det ned med noget sandpapir, selvfølgelig først når malingen er tør. Brug pensler i med forskelligt formede hoveder – jeg købte lidt forskelligt i Søstrene Grene.

IMG_4697

Der blev også plads til nogle af mine små yndlingskræ…. sommerfugle. De blev til gengæld malet på med stencil og noget kobberfarvet maling. Jeg brugte en ganske almindelig opvaskesvamp, klippet i mindre stykker…. de egner sig fortringligt til formålet, og er ganske billige i forhold til hvad man ellers kan bruge penge på.

IMG_4704

Efter tekst og sommerfugle tryk blev pladen lakeret to gange, og så blev knagerne monteret. Ovenover har jeg monteret en hylde til lidt pynt. Er man til stearinlys, kan jeg anbefale de mere brandsikre slags på batterier. Gå efter dem med en flakkende flamme, de ser mere naturlige ud når de er tændt.

IMG_4706

Hvad skal man være opmærksom på?

  • Man skal kunne åbne døre uden at de rammer hylden
  • Er der el instalationer – stikkontakter på væggen, skal man vide hvor ledningen/strømmen løber i væggen, så der ikke bores ind i disse med skruer til monteringen.
  • Brug indendørs lak og maling. Det er bare sundere at være i 😉
  • Tænk ud af boksen mht materialer. Der er mange sjove muligheder i byggemarkederne, men man skal være opmærksom på om det tænkte holder i praksis. Forhør dig hos fagfolk ved tvivl.
  • Genbrug hvad der er muligt, se mulighederne, det sparer både tid til at finde dele, men også på kassebeholdningen.

Voila …. en garderobe efter min smag…. og platte humor 🙂 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s