Pariser bøf

Når vi taler hyggemad, må det her vist være den største klassiker af alle, og jeg bliver aldrig træt af den.

Jeg kommer ikke brød under….. synes faktisk ikke det er nødvendigt. Til gengæld steger jeg en stor bøf. Lækkert og mættende.

Jeg starter med at forme bøfferne af 200 – 250 g hakket oksekød 4 – 7 %. Køb noget ordentligt, det giver den bedste oplevelse. I hver bøf tilsættes 1 spsk kapers, et drys salt og lidt peber. Ælt kapers godt ind i kødet, form og lad hvile lidt.

Jeg steger lidt bacon, men er man ikke til det, steges bøfferne i smør ved middel varme.
Mine bøffer steges i den overskydende baconfedt. De skal have 5 – 7 min på hver side. Lad dem herefter trække små 5 min. Det giver rosa bøffer.

Mens bøfferne steger…..

En god håndfuld strimlet salat lægges på en tallerken. Fordel 2 spsk fint hakket/skåret rødløg, 2 spsk høvlet peberrod og 2 spsk kapers omkring salaten. Bøffen lægges på salaten, og der kommes 2 spsk groft hakket rødbede ovenpå + et par skiver sprød bacon.
Ved servering hældes et bæger æggeblommer over bøffen. Er man mere til rå æggeblomme, vil jeg anbefale en til to blommer.

DET er da nemt ikke? Serveres med lige den yndlingsdrik man er til….

Velbekomme 👍🏻

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s