Marcipan æg

Det er ret let at lave påskeæg af marcipan, og så smager de også bedre…. synes jeg.

Jeg bruger enten hjemmelavet marcipan, eller den rene rå fra Anthon Berg. Det rammer mine smagsløg bedst. I marcipanen kan man blande frysetørret appelsin, hindbær, jordbær mm, der kan kommes nougat, syltede kirsebær, dadler eller dadler med nougatfyld inderst i ægget.

Disse her er med appelsin, nougat, pistacie nødder og god mørk chokolade.

• Der skal bruges 475 g marcipan

• 160 g nougat

• 1 spsk frysetørret appelsinskal

• 300 g mørk 55/70 % chokolade

1 spsk pistacienødder – finthakket

1/2 tsk frysetørret appelsinskal

Ælt marcipanen med appelsinskallen, og del den i 16 stykker. Del nougaten i 16 stykker. Form nougatstykkerne til kugler. Lav en fordybning i hvert marcipanstykke, og læg et stykke nougat i hver. Form/tril til æg. Lad dem tørre på køkkenbordet, mens du smelter chokoladen.

Vend æggene i den smeltede chokolade, stil dem på et stykke bagepapir, og drys med en blanding af pistacie og appelsinskal.

Er du til lakrids? Jeg kan godt lide kombinationen af marcipan, nougat og lakrids. Fremgangsmåden er som ovenstående, dog bruges kun marcipan og nougat til æggene. Overtræk æggene og drys med lakridspulver og pistacienødder.

Jeg blander ikke lakridspulver i marcipanen, det bliver for sødt synes jeg.

Velbekomme – HUSK …. god kaffe til 😄

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s